top of page
IMG_4270.JPG

Tengeri Pandák

A Sea Pandas tengeri vitorlás túrákat szervez a világ minden tájára, így lehetőséged adódik akár utasként, akár tngerész kadétként megismerni ezt a bámulatos világot. Ha szeretnél egzotikus, és/vagy nagyon egzotikus helyekre eljutni, akkor kövesd ezt az oldalt. Egy vitorlás túrán napközben vitorlázunk és bejárjuk a környező szigetvilágot, minden este máshol alszunk, olyan helyekre eljutunk, ahova hagyományos módon szinte lehetetlen. Ilyenkor a hajón alszunk, így szállásra már nem költünk. A hajó rendelkezik szuper konyhával, a pandák sokszor a hajón vacsoráznak egy eldugott öbölben, jó messze minden civilizációtól.
Magamról pár szóban: a vitorlás túrák szervezése nekem öröm és nem munka. A hajózást egész kicsi koromban kezdtem el a Balaton, itt tanultam meg vitorlázni is. A tengeri tapasztalatot Vass Tibornál szereztem, aki a Magyar Jacht Akadémia vezetője. Tőle tanultam meg a part menti és a csillagászati navigáció alapjait. Eddig a Földközi – tengeren jártam: Adria, Tirrén és a Jón – tengereken, de 2017-ben szerencsém volt eljutni az Andamán – tengerre is. A saját hajómat Gandalfnak hívják, és a Balaton örködik.
De kik is a tengeri pandák? A hagyomány szerint, réges –régen a messzi Kínában pandák voltak a béke és az igazság őrzői a tengereken, hiszen tudták, hogy az élőlények, akár kedvesek vagy éppen komiszak, csak csak két oldala a yin és yangnak. Persze számukra is volt „legkedvesebb”: a pandák legjobb baráti köztudottan a magyar vizslák és a delfinek voltak. A tengeri pandák széltében és hosszában behajózták az akkor ismert világot és tájékozódásul a csillagokat használtak. A pandákat olyan rejtélyes vonzalom fűzte a csillagokhoz, amire sokszor még saját maguk is rácsodálkoztak. Egy tengeri panda számára nem is lehetett nagyobb öröm, mint amikor a legkedvesebb barátaival az éjszaka csendjében szelték a habokat és közben csendben bámulták a csillagokat.
Mostanában már igen nehéz tengeri pandával találkozni, de ha figyelmes és nyitott leszel a belső hangodra és elkezded olvasni a jeleket a téged körülvevő világban, egy kis szerencsével rábukkanhatsz egy tengeri pandára. Talán hamarabb is, mint gondolnád és még az is lehet, hogy Önmagadban bukkansz rá.

SEA pandas bővebb: About Me
bottom of page