top of page
Psychologist Session

Asztrológiai konzultáció lépései

"Miközben tükörben szemléled önmagad, gondolj arra, hogy mi van a tükör mögött." Vu Vang

Az asztrológia konzultáció két lépésben történik. 

Az első találkozó azért szükséges, hogy jobban megismerjem az adott ember karakterét, így egy átfogóbb beszélgetés során képes legyek bepontosítani a születési időpontot. Ez azért fontos, mert az asztrológiában a születési időpontot használjuk fel, és ha az nem pontos - akár fél óra különbség esetében is - rossz következtetéseket lehet levonni. Tiszta szívvel, csak bepontosított elemzéssel lehet dolgozni.

Az első találkozás alatt átbeszéljük az élet fontos eseményeit. A beszélgetés alatt végig fókuszálunk az alap kérdésre is. Ennek az ideje kb 1 óra. A találkozás után, a megadott életesemények és személyiségrajz alapján bepontosítom a képletet.

A második alkalommal tudjuk átbeszélni a kérdéseket. Ennek az ideje kb 1-1,5 óra.

Mivel család-rendszer terapeutaként és mentálhigiénés szakemberként képződtem, így az asztrológiának erre a részére szakosodtam, így ezekben a kérdésekben tudok a leghasznosabb lenni. Minden, ami a család, szülők, testvérek, társsal vagy élethelyzettel kapcsolatos.

A következő területeken keresnek meg:

1.    Általános jellemzés miatt: keressük a belső erőforrásokat, erősségeket és azokat, pontokat, ahol szükséges a fejlődés.

2.    Életstratégiai kérdések: Hol lehetnék a legjobban a helyemen?

3.    Nehéz élet helyzetben, egy intim kapcsolat megromlásakor: szülők, testvér, társ, kolléga, azért hogy egy szélesebb horizonttal legyek képes rálátni ezekre a kapcsolataimra.

4.    Terápiás kezelés előtt, közben és után, ha felmerül egy kérdés, probléma vagy irány a terápiában. Nagyon sokat segíthet, és sok időt lehet megspórolni.

5.    Fontos lépés előtt az életben.

Az asztrológia nem jövendő mondás, a jövőt jósolni, kitalálni elméletileg lehetséges, de szabad akarat miatt ténylegesen ritka a teli találat, mert mindig van választásunk. A múltbeli történések segíthetnek nekünk abban, hogy egy élethelyzetet értékelni tudjunk a jelenben, és hogy találjunk más lehetőségeket egy döntésnél, és megvizsgálhatjuk, hogy mi lehet ennek és annak a lépésnek, tettnek vagy éppen nem cselekvéseink következménye.

Az asztrológus etikailag csak abban a kérdésben tud eligazítást adni, amit feltesznek neki, ezért fontosak a jól átgondolt kérdések. Ilyen kérdések például: Hogyan lehetne jobban, másként? Milyen választások vannak? Mit tudok ebben tenni? Miért történik így?

Sokat segít az elemzésben, ha tudom a születési időpontot: Születési év, hónap, nap, (óra és perc, ha megvan) és a helyet (pl.: Budapest vagy Győr)

Ugyanilyen fontos, ha a találkozás előtt sikerül nyugodtan végiggondolni a legfontosabb életeseményeket, élményeket, amelyek döntően befolyásolták az életpályát és a személyiségfejlődést.

Asztrológiai konzultáció lépései: About Me
bottom of page